Recepten

Frisse lenterolletjes met scampi

Ingrediënten voor 8 personen / 8 rollen

Bereiding

Snijd de komkommer en de wortel in dunne staafjes. Hak de verse kruiden fijn. Pel de scampi’s, verwijder het darmkanaal, spoel deze met koud water en dep ze goed droog. Verpletter de pindanoten met behulp van een kookpot en meng deze met de gebakken uitjes. 

Bak de scampi’s kort en krachtig op een hoog vuur met olijfolie. Zo’n dertig seconden per kant is meestal goed. Dompel een rijstpapierblad gedurende 5-10 seconden in een diep bord warm water en laat goed uitlekken op een keukenhanddoek. Leg een paar sojascheuten, een kleine hoeveelheid ijsbergsla, 2 staafjes komkommer, 2 staafjes wortel en de gebakken scampi’s op het blad. Werk het gerecht af met de ui-noten mengeling en verse kruiden. Wikkel het rijstpapierblad door de uiteinden naar binnen te brengen. Snijd de lenterol in twee en serveer deze met een kleine hoeveelheid zoetzure saus.