Fruitige quinoa met kip
Ingrediënten voor 4 personen
- 200g quinoa
- 400g groentebouillon
- 500g kippenfilet
- 150g granaatappelpitten
- 4 schijven ananas
- 4 lente-uitjes
- 4 eetlepels walnoten
- 20 kerstomaten in verschillende kleuren
- Sap van 1 limoen
- Platte peterselie
- Cajunkruiden
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
Snijd de ananas in kleine blokjes en de lente-ui in dunne ringen. Hak de peterselie en de walnoten fijn en halveer de kerstomaten.
Spoel de quinoa grondig onder stromend water en kook gaar in de groentebouillon gedurende 12-15 minuten. Laat nog even wellen op het vuur en laat afkoelen. Snijd de kippenfilet in blokjes en kruid deze met cajunkruiden, peper en zout. Bak ze in olijfolie. Meng de quinoa met de granaatappelpitten, de ananas, de lente-ui, de fijngehakte peterselie, de fijngehakte walnoten en de gehalveerde kerstomaten. Overgiet de quinoasalade met het limoensap. Kruid eventueel bij met peper en zout.
Tip: Als je een verse granaatappel gebruikt, rol deze dan eerst over een werkblad terwijl je er hard op duwt. Snijd de vrucht in twee en sla met een houten lepel op de schil zodat je de pitjes gemakkelijk kan verwijderen.
