Wortelrisotto met kip
Ingrediënten voor 4 personen
- 200g risottorijst
- 300g kipfilet
- 50g doperwten
- 100g wortelen
- 50g lente-uitjes
- 750ml groentebouillon
- ½ l wortelsap
- Olijfolie
- 5 fijngehakte blaadjes salie
- 20g Parmezaanse kaas
- Peper en zout
Bereiding
Blancheer de doperwten 5 minuten in licht gezouten kokend water. Laat de doperwten uitlekken en houd ze meteen onder koud water om het kookproces te stoppen. Schil de wortelen en snijd deze in plakjes. Snipper de lente-uitjes fijn en spoel de rijst.
Verhit een scheutje olie in een pan en stoof de wortelen 15 minuten. Verhit een scheutje olie in een andere pan en fruit de lente-ui. Voeg de rijst toe, roer enkele minuten door en doe de helft van de groentebouillon erbij. Giet de helft van het wortelsap in de pan. Laat het geheel op een laag vuur sudderen. Roer regelmatig door. Voeg scheutje per scheutje en al roerend de rest van de groentebouillon en het wortelsap toe. Bak de kipfilet gaar in een antiaanbakpan.
Roer de Parmezaanse kaas door de risotto en vervolgens de wortel en de doperwten. Breng de risotto op smaak met peper en zout en roer nog even goed door. Bestrooi met fijngehakte salie en verdeel de risotto over de borden en leg de kipfilets ernaast.
