Recepten

Gevulde tongfilets met een gekookte aardappel in frietvorm

Ingrediënten voor 4 personen

Bereiding

Schil de tomaten, de paprika en de aardappelen. Snijd de gepelde en ontpitte tomaten, de courgettes en de paprika in kleine blokjes. 

Laat de sjalotten zweten (het op een laag vuur in margarine of andere vetstof verhitten van fijngesneden groenten).Voeg er een beetje look alsook de in blokjes gesneden paprika, tomaten en courgettes aan toe. Kruid bij met peper en zout. Rol de tongfilets uit en vul deze met bovenstaand mengsel ( 2-3 filets per persoon). Kook de geschilde aardappelen gedurende 15 minuten in kokend water op smaak gebracht met zout. Snij deze in dunne frieten (optioneel). Bak de gevulde tongfilets gedurende 10 minuten op 180°C. 

Voor de soep : Kook de kalfsfond met de basilicum gedurende 10 minuten. Voeg er de room aan toe en mix alle ingrediënten.

Serveersuggestie : Breng de aardappelen op smaak met gesnipperd bieslook.