Soufflé van passievruchten
Ingrediënten voor 5 personen
- 10g boter
- 70g rietsuiker
- 9 passievruchten
- 4 eiwitten
Bereiding
Voorzie kleine soufflé vormpjes in porselein of pyrex. Vet de vormpjes in met boter en rietsuiker. Gooi de overtollige rietsuiker weg. Belangrijk om de vormpjes in de koelkast te zetten zodat deze goed koud zijn. Verwarm de oven voor op 160°C.
Zet het vruchtvlees van de passievruchten in een mixer en laat enkele minuten draaien. Haal het mengsel door een zeef om de zwarte pitten te verwijderen. Klop het eiwit tot sneeuw. Wanneer de eiwitten goed opgesteven zijn, giet de rietsuiker erbij en blijf doorgaan met kloppen tot op het moment dat de eiwitten een mooie heldere meringue vormen. Voeg geleidelijk aan de passievruchten toe aan dit mengsel zonder te stoppen met kloppen. Zet deze mengeling in de vormpjes.
Zet de soufflés in de oven gedurende 12 minuten op 170°C. Werk eventueel af met een kleine hoeveelheid poedersuiker en rood fruit.
Tip: Dit nagerecht moet gemaakt worden vlak voor het opdienen.
